SLORD

Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

RegioStars Awards 2017

Aktualita

Cieľom iniciatívy RegioStars, ktorá tento rok oslávi svoje už 10. narodeniny, je podporiť výmenu skúseností a osvedčených postupov medzi európskymi regiónmi a stimulovať tak inovácie. Kladie dôraz najmä na originálne a inovatívne projekty, ktoré sú atraktívne a inšpirujúce.

Cena sa každoročne udeľuje najlepším projektom regionálneho rozvoja podporovaným v rámci regionálnej politiky EÚ. Vyhrávajú originálne a inovatívne projekty, ktoré môžu iné regióny inšpirovať v rôznych oblastiach, ako sú inovácie MSP, biohospodárstvo a udržateľná mestská doprava.

Na ocenenie môžu byť nominované projekty, ktoré sa ukázali ako inovatívne, udržateľné a prínosné pre hospodárstvo daného regiónu. Nominované projekty tiež museli priniesť také výsledky, ktoré môžu zlepšiť miestne, regionálne a medziregionálne partnerstvá.

Porota, zložená z nezávislých zástupcov, bude pre tento rok vyberať tie najlepšie projekty z nasledovných kategórii:

–    Smart inovácie v malých a stredných podnikoch
–    Energetická únia: opatrenia v oblasti klímy
–    Podpora žien a ich aktívna účasť
–    Vzdelávanie a odborná príprava
–    CityStars: mestá počas digitálnych zmien

Pokiaľ ste presvedčený, že Váš projekt si zaslúži pozornosť európskych partnerov a chcete byť odmenený, neváhajte predložiť svoju príhlášku do 10. apríla 2017.

Tohtoročná ceremónia udeľovania cien RegioStars sa bude konať 10. októbra 2017 počas Európskeho týždňa regiónov a miest.

Bližšie informácie o konkrétnych podmienkach prihlasovania ako aj prihlasovací formulár nájdete tu. Ak máte akékoľvek otázky, napíšte na regiostars2016@iservice-europa.eu.