Začiatok: 02. 12. 2021 15:00
Koniec: 02. 12. 2021 16:00
Typ podujatia: Webinár
Organizátor: Fraunhofer EU Office Brussels
Dňa 2. decembra 2021 sa uskutoční ďalší webinár zo série Fraunhofer Green Deal.
Zapojte sa do diskusie o budúcnosti výroby potravín v Európe. Je to výnimočná príležitosť zoznámiť sa so špičkovým výskumom alternatívnych bielkovín a inteligentného poľnohospodárstva a preskúmať synergické účinky biohospodárstva, biotechnológií a veľkých dát pre úspešnú implementáciu stratégie EÚ Farm to Fork (Z farmy na stôl).
Neustále rastúci počet obyvateľov, ktorí potrebujú zdravú a vyváženú stravu, obrovský vplyv výroby potravín na životné prostredie a rastúci tlak extrémov počasia si vyžadujú odolné a udržateľné poľnohospodárstvo. Na zvládnutie týchto výziev Fraunhoferove inštitúty vyvíjajú a optimalizujú biotechnologické procesy na výrobu bielkovín a stratégie digitálnej transformácie poľnohospodárskych systémov.
Môžete sa tešiť na tri odborné prezentácie výskumných pracovníkov Fraunhofer o ich príspevku k akčným plánom EÚ v oblasti potravín do roku 2030 a na najdôležitejšie momenty z ich projektov FutureProteins a COGNAC.
Tento webinár organizuje kancelária Fraunhofer v Bruseli. Fraunhofer-Gesellschaft so sídlom v Nemecku je poprednou svetovou organizáciou aplikovaného výskumu a zohráva ústrednú úlohu v inovačnom procese. Fraunhofer vyvíja kľúčové technológie pre budúcnosť a umožňuje podnikom a priemyslu využívať výsledky vedeckého výskumu na vývoj produktov a služieb.
Aktuálne informácie o programe a rečníkoch nájdete na webovej stránke podujatia.
Zaregistrovať sa môžete tu do 1. decembra, 15:00 hod.
Zverejnené 10.11.2021, slord