Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

AAL Smart Ageing Prize



<img src=aktuality/rest_home.jpg />

 

Spoločný program Pomoc starším alebo chorým osobám pri samostatnom bývaní (Ambient Assisted Living Joint Programme) vyhlasuje prvý ročník odovzdávania cien Smart Ageing Challenge Prize

Inovácie by mali predstaviť obchodnú príležitosť, ktorá zlepší spojenie medzi staršími ľuďmi a zariadeniami a technológiami, ktoré súvisia s akýmkoľvek aspektom ich života (domácnosť, spoločenský život, práca, štúdium, doprava, služby,…).

Táto cena premení najinovatívnejšie nápady do reálnych projektov, ktoré môžu dosiahnuť komerčnú udržateľnosť a mať pozitívny dopad na starších ľudí.

Zo všetkých zaslaných návrhov bude vybraných 15 najlepších, ktorých autori budú pozvaní do Bruselu sa zúčastniť mentoringu na akadémií. Účastníci absolvujú expertný coaching zameraný na spoločenské inovácie a podporu pri rozvíjaní ideí. Každý finalista okrem možnosti zúčastniť sa akadémie dostane príspevok v hodnote 500 EUR na vývoj prototypu, ktorý bude demonštrovať na podujatí v Bruseli. Po kurze na akadémií si 15 finalistov následne v ďalšom kole podá plán nápadu. Na základe detailne vypracovaného plánu vyberú hodnotitelia 5 užších finalistov, ktorí svoje idey budú prezentovať na AAL fórum v ST. Gallen vo Švajčiarsku v septembri 2016. Zároveň bude na AAL fóre vyhlásený absolútny víťaz, ktorý dostane finančnú cenu v hodnote 50 000,-EUR.

Súťaž je otvorená jednotlivcom, skupinám a organizáciám zo všetkých členských krajín EÚ, Nórska, Izraela, Švajčiarska a Kanady. Návrhy musia byť vypracované v spolupráci s koncovými užívateľmi a staršími ľuďmi a poslané najneskôr do piatka 13.5.2016 do 12:00 hod Bruselského času.  Ďalšie náležitosti podania prihlášky a všetky potrebné informácie nájdete tu.