Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Najnovšie výsledky druhej fázy SME Instrument: EÚ podporí 64 MSP sumou 97 mil. EUR



Podľa najnovších výsledkov hodnotenia druhej fázy SME Instrument podporí Európska komisia 64 malých a stredných podnikov zo 16 krajín sumou 97 mil. EUR.

<img src=/highlights_0.png />

V tejto fáze nástroja SME Instrument dostane každý podporený projekt až 2,5 milióna EUR (5 miliónov EUR na projekty v oblasti zdravotníctva) na financovanie inovačných aktivít.

Španielske MSP boli najúspešnejšie s 12 spoločnosťami vybranými na financovanie. Tentoraz ich nasledovalo 8 spoločností z Dánska a 7 podnikov z Francúzska a Talianska. Väčšina projektov je v oblasti dopravy (10 projektov) a IKT (9 projektov).

Do uzávierky pre druhú fázu (1. jún 2017) dostala Európska komisia 1 514 projektových návrhov. Od spustenia programu 1. januára 2014 bolo v druhej fáze podporených celkovo 774 malých a stredných podnikov.

Financovanie v rámci druhej fázy nástroja SME Instrument umožňuje spoločnostiam investovať do inovačných aktivít, ako napríklad demonštrácia, testovanie, pilotovanie, zväčšovanie a miniaturizácia. Spoločnostiam je tiež poskytnutný 12-dňový tréning. 

Ďalšie kolo uzávierky pre druhú fázu SME Instrument bude 18. októbra 2017.

Zoznam podporených projektov

Mapa projektov

Informácie boli poskytnuté zo stránky www.ec.europa.eu