Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Verejná kunzultácia k zdravotnej starostlivosti v rámci DSM



V júli 2017 Európska komisia spustila verejné konzultácie a prieskum týkajúci sa pripravovaných zmien v oblasti zdravotnej starostlivosti, ktoré patria pod stratégiu Digital Single Market (Jednotný digitálny trh).

Účelom týchto konzultácií je preskúmať potrebu politických opatrení, ktoré pomôžu k lepšej propagácií digitálnych inovácií v oblasti zdravotnej starostlivosti v Európe. Účelom konzultácií je taktiež začlenenie sa do politických debát, ktoré prebiehajú do konca roka 2017.

Občania, odborníci z oblasti zdravotnej starostlivosti, verejné orgány, výskumní pracovníci či investori majú možnosť zapojiť sa do verejných konzultácií do 12. októbra 2017.

<img src=/dfsfsf.jpg />

Účel prieskumu:

Odborníci z oblasti stratégie Jednotného digitálneho trhu preskúmajú návrhy, ktoré Európska komisia príjme v rámci verejných konzultácií a súvisiacich aktivít. Zahŕňajú riešenia, potreby a rozsah opatrení týkajúcich sa digitalizácie zdravotnej starostlivosti v súlade s právnymi predpismi o ochrane osobných údajov, právach pacientov a elektronickej identifikácii zameranej najmä na:

a) bezpečný prístup občanov k elektronickým zdravotným záznamom a možnosť zdieľať ich naprieč členskými štátmi EÚ;

b) rozvoj dátovej infraštruktúry s cieľom podporiť výskum, predchádzať chorobám a personalizovať zdravotnú starostlivosť v kľúčových oblastiach;

c) uľahčenie spätnej väzby a interakcie medzi pacientmi a poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti a umožniť ľuďom prevziať zodpovednosť za riadenie vlastného zdravia.

Reagovať na prieskum

Zdroj