Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Tretia edícia „V4 tréningu pre projektových manažérov“ v Bruseli



V dňoch od 6. do 8. novembra 2017 sa v Bruseli uskutočnila už tretia edícia „V4 tréningu pre projektových manažérov“ za účelom zvýšenia účasti slovenských subjektov v rámcovom programe EÚ pre výskum a inovácie Horizont 2020 a ďalších európskych výskumno-inovačných iniciatívach.

Tréning pre projektových manažérov usporiadala Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli (SLORD) v spolupráci so styčnými kanceláriami z krajín V4 (CZELO, PolSCA) a Stálym zastúpením Maďarska pri EÚ v Bruseli.

<img src=/IMG_5822.JPG style=“display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;“ />

Zo Slovenskej republiky sa tréningu zúčastnili zástupcovia zo Slovenskej akádemie vied, Žilinskej univerzity v Žiline, Technickej univerzity v Košiciach, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiach a Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Cieľom jesennej edície bolo poskytnúť účastníkom detailnejšie informácie o nedávno zverejnenom pracovnom programe Horizont 2020 na roky 2018-2020, finančných otázkach a odmeňovaní výskumných pracovníkov, poskytnúť informácie o procese prípravy pracovného programu, vrátane dôležitých aktérov, ktorí vstupujú do procesu prípravy a hodnotenia projektov, ale aj o fungovaní Horizontu 2020 všeobecne. Tréning poskytol tiež informácie v oblasti ochrany práv duševného vlastníctva, otvoreného prístupu k výsledkom projektov, o funkcii európskych výkonných agentúr, stratégii pre rozvoj ľudských zdrojov či o možnostiach využitia ďalších iniciatív a nástrojov Európskeho výskumného priestoru, akými sú spoločné podniky, partnerstvá vo verejnom sektore, iniciatívy spoločného programovania alebo európske inovačné partnerstvo.

<img src=/IMG_61s28.JPG style=“display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;“ />

Počas tréningu je účastníkom umožnené získať užitočné kontakty na zástupcov z Európskej komisie, ale aj ďalších kľúčových stakeholderov, ktorí pôsobia v Bruseli.

Tréning je určený pre projektových manažérov, ktorí majú základné poznatky o programe a skúsenosti s jeho fungovaním, majú jasný zámer aktívne participovať v programe Horizont 2020 alebo už participovali a majú motiváciu a ambície zvýšiť tak svoje šance na úspech. Ďalšie školenie projektových manažérov z krajín V4 sa uskutoční v apríli 2018 a jeho náplň bude aktualizovaná podľa spätnej väzby účastníkov. 

<img src=/FullSizeRender.jpg style=“display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;“ />