Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Národný Club of Excellence pre SME Instrument na Slovensku



Dňa 9. apríla 2019 sa uskutočnilo prvé stretnutie národného klubu, ktorý združuje najlepšie slovenské inovatívne firmy, ktoré získali prestížny európsky grant SME Instrument (program Horizont 2020) alebo ocenenie Seal of Excellence.

Cieľom platofrmy je prepojiť výnimočné spoločnosti ocenené Európskou komisiou v schéme SME Instrument, resp. jeho nasledovníkovi EIC Akcelerátor, vytvoriť priestor pre výmenu názorov a prepojenia na investorov, resp. významných hráčov na lokálnej úrovni.

Stretnutie organizovala spoločnosť BIC Bratislava, koordinátor slovenského zastúpenia Enterprise Europe Network v Slovenskej republike. Tentokrát sa na stretnutí predstavili investori z Crowdberry ako aj experti z Ministerstva hospodárstva SR, SBA a Mesta Bratislava.

Program podujatia:

  • prezentácia možností pre držiteľov grantov a certifikátov Seal of Excellence zo strany Európskej komisie a národných schém (Enterprise Europe Network);
  • prezentácia investičných možností cez crowdfunding (Crowdberry);
  • networking – výnimočná možnosť stretnutia sa so špičkovými firmami zo Slovenska, ktorých hodnotitelia Európskej komisie ocenili grantom, resp. certifikátom výnimočnosti, výmeny skúseností a rozvoji možnej spolupráce.

Zdroj: InnoNews.blog