Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Aktualizácia: Projektové návrhy ERC/MSCA/SME Instrument predložené pred Brexit-om



<img src=/Brexit.jpeg style=“display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;“ width=“239″ height=“160″ />

Vláda Spojeného kráľovstva oznámila udeľovanie víz pre výskumných pracovníkov a uskutočnila osobitné oznámenie so zameraním na riešenie potenciálnej otázky týkajúcej sa grantov predkladaných na programy s jedným príjemcom (ERC, MSCA a SME Instrument) v rámci scenára bez dohody medzi EÚ a Spojeným kráľovstvom.

Jedným zo scenárov v rámci Brexit-u bez dohody by mohlo byť aj to, že Komisia nebude hodnotiť granty pre jedného príjemcu (ERC, MSCA a SME Instrument), ktoré by sa mohli považovať za oprávnené. Vláda Spojeného kráľovstva oznámila, že tieto granty vyberie organizácia UKRI (UK Research and Innovation), a budú existovať ustanovenia na vyhodnotenie týchto druhov grantov, ak to bude potrebné. Zároveň boli prisľúbené ďalšie finančné prostriedky počas celého trvania grantov, ktoré boli úspešne vyhodnotené. Aktualizované oficiálne pokyny sú k dispozícii tu.

Len pre zdôraznenie, ide o jeden z potenciálnych scenárov, v ktorom by sa Komisia rozhodla zastaviť hodnotenie týchto druhov grantov. Prísľub Spojeného kráľovstva sprevádza garancie k zárukám a predĺženiu, ktoré boli stanovené už vopred.

Naďalej Vás budeme priebežne informovať o vývoji aktuálnej sitúacie – a ako obvykle, ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte sa na nás obrátiť!

Viac informácií: