Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Novinky vlajkovej iniciatívy EÚ pre kvantové technológie – Quantum Flagship



<img src=/quantum_flagship.jpg />

Komunita vlajkovej iniciatívy EÚ pod názvom Quantum Flagship informuje o nasledovných príležitostiach pre zainteresovaných aktérov:

1. European Quantum Community Meeting

 

Celoeurópske stretnutie kvantovej komunity sa v tomto roku uskutoční v dňoch 17. – 18. októbra 2019 v Helsinkách. Toto dvojdňové podujatie bude venované komunite aktívnej v oblasti kvantových technológií, inciatíve Quantum Flagship a nastavovaniu Strategického výskumného plánu, ktorý bude predstavený na podujatí a bude ďalším predmetom diskusie pre prítomných členov komunity. Program podujatia si môžete prezrieť na webstránke podujatia tu. Registrácia je už otvorená a možná na tomto odkaze.

 

Ďalšie nadchádzajúce podujatia, ktorých sa možno zúčastniť sú uvedené na webstránkach Quantum Flagship tu.

2. Spätná väzba k pracovnej verzii Strategického výskumného plánu Quantum Flagship

Komunita Quantum Flagship má teraz možnosť poskytnúť spätnú väzbu prvej pracovnej verzii Strategického výskumného plánu vlajkovej iniciatívy Quantum Flagship.

 

Spätnú väzbu je možné poskytnúť do 2. septembra 2019 písomne na e-mailovú adresu: sra-feedback@qt.eu.

3. Účasť na prieskume prípadov použitia kvantových technológií

Účelom tohto prieskumu identifikovať obzvlásť zaujímavé prípady použitia kvantových technológií. Obzvlášť dôležité sú výskumné a technologické organizácie, ktoré potrebujú vysoký výkon, a na druhej strane priemyselné odvetvia, ktoré hľadajú nové produkty a služby pre svojich zákazníkov.

 

Zúčastnite sa na tomto prieskume vyplnením dotazníka a jeho zaslaním na adresu: qt-survey@qt.eu do 9. septembra 2019.

 

Viac informácií o prieskume nájdete tu.

4. Projektom mesiaca je “OpenSuperQ”

Cieľom medzinárodných partnerov z akademickej obce a priemyslu zapojených do vlajkového projektu FET OpenSuperQ je navrhnúť, vybudovať a prevádzkovať systém kvantového spracovania informácií. Výsledkom bude vytvorenie platformy, ktoré bude patriť medzi popredné na svete a s najväčšou pravdepodobnosťou bude prvou vyvinutou v Európe.

 

Aby sa maximalizoval vplyv projektu v praxi, tím OpenSuperQ sa snaží nadviazať úzke vzťahy s európskymi a medzinárodnými výskumnými a priemyselnými hráčmi ako technologickými partnermi a používateľmi. Vysoko uznávané zúčastnené strany prispejú k úspechu OpenSuperQ ich účasťou v plánovanej poradnej rade, základnej vedeckej skupine a tiež výboru užívateľov.

 

Viac o projekte sa dozviete na jeho webstránke.

 

Pokiaľ vás informácie zaujali, prosím, sledujte novinky na webstránkach Quantum Flagship tu.