Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Získajte bezplatne talentovaných PhD výskumníkov pre prácu vo vašej firme v schéme European SME Innovation Associate



<img src=/sme-innovation-associate-2019.jpg style=“display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;“ width=“450″ />

Malé a stredné podniky často zápasia s problémom nedostatku špecializovaných znalostí a expertízy. Grant financuje 100% mzdy výskumného pracovníka na obdobie jedného roka. Celý indikatívny rozpočet vo výške 4 milióny EUR je určený na podporu 115 projektov.

 

Pilotná schéma European SME Innovation Associate ponúka firmám mobilitné programy, ktoré im umožňujú získať do svojich tímov potrebných odborníkov na riešenie konkrétnych problémov.

 

Program Horizont 2020 otestoval takúto schému v rokoch 2016-2017 (viac informácií o predchádzajúcich výzvach schémy), ktorá dopĺňala projekty oblasti Marie Sklodowska Curie poskytovaním príležitostí pre skúsených výskumníkov v inovatívnych malých a stredných podnikoch.

 

Schéma má svoje pokračovanie aj v tomto programovacom období a 3. septembra 2019 bola otvorená výzva pre malé a stredné podniky, ktoré majú záujem o zamestnanie skúseného výskumníka (post doktoranta) zo zahraničia (tzv. inovačného partnera).

 

Do schémy sa môžu zapojiť inovatívne firmy, ktoré majú problém získať podobného odborníka na národnej úrovni (požadovaná expertíza sa v danej krajine nenachádza alebo si ju podnik nemôže dovoliť).

 

Termín uzávierky výzvy je 15. január 2020.

 

Viac informácií o výzve: Funding & Tender Opportunities portál

 

Pozrite si tiež: Ako pripraviť dobrý návrh pre SME Innovation Associate Programme?

 

Zdroj: InnoNews.blog