Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Národný informačný deň Erasmus+ pre vysoké školy so zameraním na iniciatívu Európske univerzity



<img src=/EUN_grafika.jpg width=“500″ />

12. novembra 2019, od 9:00 do 12:30

Hotel Mercure, Žabotova 2, Bratislava

Registrácia

 

SAAIC – Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu v spolupráci so Styčnou kanceláriou SR pre výskum a vývoj v Bruseli (SLORD), Stálym zastúpením SR pri EÚ v Bruseli a Slovenskou rektorskou konferenciou organizujú dňa 12. novembra 2019 v Bratislave informačný deň pre vysoké školy so zameraním na centralizované akcie programu Erasmus+ a projekty strategických partnerstiev v Kľúčovej akcii 2. V rámci podujatia je ponúknutý špeciálny blok venovaný iniciatíve Európske univerzity.

 

Podujatie je určené zástupcom vysokých škôl, ktorí majú záujem o niektorú z centralizovaných akcií Erasmus+, ako sú Spoločné magisterské študijné programy Erasmus Mundus, Budovanie kapacít vo vysokoškolskom vzdelávaní, Jean Monnet, Znalostné aliancie alebo Európske univerzity. Nebudú chýbať ani informácie o decentralizovanej akcii programu Erasmus+ Strategické partnerstvá a pozvaný je aj koordinátor úspešného projektu.

 

Iniciatíve Európske univerzity bude v programe venovaný samostatný blok. Na podujatí vystúpi zástupca Európskej komisie a pracovník univerzity, ktorá je súčasťou aliancie CIVIS – jednej z aliancií schválených vo Výzve 2019. Zástupca spoločnosti IrRADIARE pre účastníkov zhrnie praktiky, ktoré môžu viesť k úspechu vo výzve európskych univerzít. Pre vysoké školy, ktoré pripravujú prihlášku na Európske univerzity vo Výzve 2020, bude po prestávke vyhradený priestor na diskusiu so zahraničnými hosťami, ktorý poskytne jedinečnú príležitosť položiť konkrétne otázky týkajúce sa projektu.

 

Cieľom podujatia bude poskytnúť účastníkom informácie o všetkých vyššie uvedených aktivitách programu Erasmus+, ukázať príklady dobrej praxe, vytvoriť priestor na sieťovanie a hľadanie partnerov do budúcich projektov.

 

Registrácia bude otvorená do 30. októbra 2019.

 

Viac informácií: