Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Úspechy Marie Skłodowska-Curie Akcií v rámci programu Horizont 2020



 <img src=/Bez_nazvu_3.png alt=“MSCA“ title=“MSCA“ style=“display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;“ />

 

 

Európska komisia zverejnila publikáciu s názvomMSCA – podpora inovácií, mobility výskumných pracovníkov a budovanie excelentnosti v doktorandskom a postgraduálnom vzdelávaní: Fakty a štatistiky“ (Marie Skłodowska-Curie Actions – Driving innovation, supporting researchers’ mobility and cultivating excellence in doctoral and postdoctoral training: Facts & Figures”), v ktorej sumarizuje úspechy Akcií Marie Skłodowska-Curie (MSCA) tvoriacich súčasť programu Horizont 2020.

 

Publikácia informuje o podstate a význame MSCA pri podporovaní výskumu a spolupráce, ako aj o doposiaľ dosiahnutých výsledkoch MSCA, či už z hľadiska množstva podporených projektov, účasti vedcov na programe alebo objemu disponibilných financií. Určená je akademickej obci, širokej verejnosti a ostatným zainteresovaným osobám, pre ktoré sú MSCA cielené.

 

Viac informácií…

 

____________

Akcie Marie Skłodowska-Curie (MSCA) poskytujú granty na všetkých stupňoch kariéry výskumných pracovníkov – či už ide o doktorandov alebo skúsených výskumných pracovníkov – a podporujú nadnárodnú, interdisciplinárnu a intersektorálnu mobilitu. MSCA umožňuje organizáciám zameraným na výskum (univerzity, výskumné centrá a spoločnosti) hostiť talentovaných zahraničných výskumných pracovníkov a vytvárať strategické partnerstvá s poprednými inštitúciami na celom svete.

 

MSCA sú otvorené pre všetky oblasti výskumu a inovácií, od základného až po aplikovaný výskum a inovačné služby. Žiadatelia (jednotlivci a/alebo organizácie) si slobodne vyberajú oblasti výskumu a inovácií a určujp si sdami témy projektových návrhov princípom „zdola nahor“.