Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Podpora cieľov udržateľného rozvoja v rámci nadchádzajúceho rámcového programu Horizon Europe



V nadväznosti na štúdiu zadanú Spolkovým ministerstvom vedy a výskumu Rakúskej  republiky v roku 2018 s cieľom informovať o procese strategického plánovania programu Horizon Europe, bola prednedávnom zverejnená správa „Podpora cieľov trvalo udržateľného rozvoja (SDGs) v programe Horizon Europe“.

 

Štúdia vychádza z názoru, že trvalo udržateľný rozvoj a predovšetkým SDGs sú dôležité pre budúcnosť európskeho systému vedy, technológií a inovácií (STI). Hlavným cieľom správy je opísať a analyzovať, ako sa trvalo udržateľný rozvoj a SDGs objavujú v diskusii o európskej politike v oblasti výskumu a inovácií a v pozíciách zainteresovaných strán voči nasledujúcemu rámcovému programu Horizon Europe a tieto zistenia následne predložiť expertom.

 

Správa sumarizuje zistenia a expertné odporúčania a poskytuje celkový prehľad ohľadom implementácie SDGs v nadchádzajúcich stratégiách STI, ale tiež naznačuje spôsob lepšej a efektívnejšej integrácie SDGs do rámcového programu. Správa je určená širokému publiku, ktoré sa zaujíma o genézu programu Horizon Europe a robustnú implementáciu SDGs v programe.

 

Viac informácií: