Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Prieskum vplyvu výskumu na budúcu výskumnú stratégiu



Európske združenie administratívnych pracovníkov a manažérov pre výskum („European Asociation of Research Managers and Administrators“, EARMA) uverejnilo výzvu na účasť výskumných organizácií v prieskume, ktorý sa zameriava na otázku, ako výsledky výskumu ovplyvňujú budúce priority výskumných manažérov a administratívnych pracovníkov.

 

Cieľom prieskumu je identifikovať a vymieňať si osvedčené postupy a spôsoby týkajúce sa toho, ako organizácie strategicky reagujú na vplyv výskumu a ako táto stratégia súvisí s národným a európskym politickým kontextom.

Verejný prieskum vykonáva Výbor pre politiku a zastúpenie EARMA („EARMA Policy and Representation Committee“), pričom výsledky budú prezentované v rámci záverečnej správy, ktorá bude prístupná všetkým respondentom. Správa zároveň vytvorí základ prezentácie na výročnej konferencii EARMA v apríli 2020.

 

Účasť na prieskume formou vyplnenia krátkeho dotazníka je možná do 30. novembra 2019.

__________________  

EARMA je asociáciou zastupujúcou komunitu výskumných manažérov a administratívnych pracovníkov v Európe. Aktivity EARMA sa zameriavajú na budovanie Európskeho výskumného priestoru vytváraním rozhrania medzi organizáciami financujúcimi výskum a vedeckou komunitou, prekonávaním kultúrnych a právnych rozdielov medzi krajinami, akademickou obcou a priemyslom a prispievaním k politickým konzultáciám.

 

Viac informácií:

Dotazník

Výzva EARMA