Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Príležitosti v EIT Food: Consumer Engagement Labs 2020 a inkubátor EIT Food Seedbed



<img src=/EIT_FOOD_consumer_engagement_labs.jpg style=“display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;“ width=“450″ />

 

Kolokačné centrum znalostného a inovačného spoločenstva EIT Food vo Varšave hľadá univerzity / výskumné ústavy, výrobcov potravín alebo maloobchodníkov a začínajúce spoločnosti (startupy), ktoré by sa zúčastnili projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2020.

 

EIT Food podporí konzorciá pozostávajúce z troch partnerov z tej istej krajiny. 4 konzorciá budú vybraté krajín: SLOVENSKO, Bulharsko, Chorvátsko, Česko, Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Rumunsko a Slovinsko.

 

Výzva Consumer Engagement Labs má za cieľ vytvoriť priestor, v ktorom sa jednoliata skupina starších spotrebiteľov (nad 65 rokov), vedcov a firiem spolupodieľa na vývoj inovatívnych potravín a produktov v predkonkurenčnom duchu. Produkty sú potom uvedené na trh miestnymi firmami. Vybrané konzorciá dostanú finančné prostriedky, vedomostnú podporu a jedinečnú metodológiu na prácu s miestnymi seniormi. Táto výzva je otvorená do 6.3.2020. Všetky informácie sú k dispozícii na tomto odkaze.

EIT Food tiež hľadá aj poľnohospodárske a potravinárske podniky, ktoré sa zapoja do inkubátora EIT Food Seedbed. Viac informácií o tomto programe nájdete tu.

 

Viac informácií: