Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Otvorená výzva Aliancií pre sektorové zručnosti (Sector Skills Alliances 2020)



Aliancie pre sektorové zručnosti 2020 (Sector Skills Alliances) otvorili výzvu s uzávierkou na podávanie návrhov do 26. februára 2020 o 17:00. Komisia vyčlenila 4 milióny pre víťazný návrh.

 

Cieľom Aliancií pre sektorové zručnosti je riešenie nedostatku kvalifikovaného personálu v konkrétnych sektoroch. Na vyvíjajúcom sa európskom trhu práce je v oblasti kybernetickej bezpečnosti k dispozícii príliš málo pracovníkov s potrebnými zručnosťami. Počítačová bezpečnosť je preto jednou zo šiestich kľúčových sektorov, ktoré boli vybrané v rámci Plánu pre sektorovú spoluprácu v oblasti zručností (z ang. Blueprint for Sectoral Cooperation on Skills) v pracovnom programe pre Erasmus+.

 

Aliancie pre sektorové zručnosti identifikujú konkrétne potreby trhu práce v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Môžu potom prispieť k zabezpečeniu toho, aby vzdelanie, vrátane odborného vzdelávania a prípravy, prispievalo z poskytovaniu potrebných zručností. Aliancie by sa mali zamerať na inovácie a zabezpečiť, aby vplyv ich činností pôsobil aj po skončení projektu a presiahol aj organizácie zapojené do aliancie.

 

Môžu napríklad povzbudiť európske univerzity, výskumné a školiace centrá k prijatiu inovatívnych nástrojov vzdelávania, akými sú napríklad praktické cvičenia v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Odborná príprava a ďalšie aktivity posilňujú súčasné úsilie EÚ a jej Agentúry pre kybernetickú bezpečnosť ENISA (European Union Agency for Cybersecurity).

 

Všetky podmienky na podanie žiadosti a bližšie detaily sú dostupné tu.

 

Viac informácií…