Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Otvorená verejná konzultácia JPI Urban Europe



Spoločná programová iniciatíva Mestská Európa (Joint Programming Initiative (JPI) Urban Europe) dáva do pozornosti otvorenú verejnú konzultáciu ohľadom svojho dlhodobého programu pod názvom Driving Urban Transitions towards a Sustainable and Livable Urban Future“.

JPI Urban Europe patrí medzi výskumno-inovačné partnerstvá v rámci verejného sektora (partnermi sú ministerstvá alebo iné národné agentúry financujúce výskum) a na svojom dlhodobom programe spolupracuje aj s Európskou komisiou. Tento program zosúlaďuje úsilie Európskej únie a členských štátov pri vytváraní kritickej masy pre transformáciu miest.

Predbežný koncept programu Driving Urban Transitions towards a Sustainable and Livable Urban Future“ nájdete TU.

Akékoľvek skúsenosti a nápady ohľadom toho, ako môže program podporiť spoluprácu medzi oblasťami vedy, politiky a spoločnosťou či posilniť budovanie kapacít na zlepšenie aktivít pre udržateľnú a životaschopnú budúcnosť, budú vítané. Existujú dve možnosti na zapojenie sa do navrhovania tohto programu:

  • Zapojenie sa do aktuálne otvorenej verejnej konzultácie, ktorá pokrýva všetky kľúčové prvky tohto výskumno-inovačného programu;
  • Účasť na Dialógu AGORA (5. – 6. mája 2020), ktorý ponúka zapojenie sa do diskusií ohľadne kľúčových otázok týkajúcich sa implementácie programu s partnerskými aktérmi, odborníkmi na mestá a miestnymi samosprávami. Podujatie sa z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 uskutoční online.

Viac informácií nájdete TU a samotnú konzultáciu (otvorená do 15. 4. 2020) TU.