Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Zverejnená nová príručka k Akciám Marie Skłodowska-Curie (MSCA)



Dňa 20. apríla 2020 bola na webovej stránke Úradu pre vydávanie publikácií Európskej únie zverejnená nová verzia príručky MSCA (Marie Sklodowska-Curie Actions) pre výskumných pracovníkov, univerzity, výskumné ústavy a spoločnosti. Brožúrka obsahuje základné informácie o akciách MSCA a má napomôcť k lepšej orientácii pri výbere vhodného grantu MSCA.

Príručka MSCA je dispozícii na stiahnutie tu.

Akcie Marie Skłodowska-Curie (MSCA) poskytujú granty na všetkých stupňoch kariéry výskumných pracovníkov – či už ide o doktorandov alebo skúsených výskumných pracovníkov – a podporujú nadnárodnú, interdisciplinárnu a intersektorálnu mobilitu.

MSCA umožňuje organizáciám zameraným na výskum (univerzity, výskumné centrá a spoločnosti) hostiť talentovaných zahraničných výskumných pracovníkov a vytvárať strategické partnerstvá s poprednými inštitúciami na celom svete.

MSCA sú otvorené pre všetky oblasti výskumu a inovácií, od základného až po aplikovaný výskum a inovačné služby. Žiadatelia (jednotlivci a/alebo organizácie) si slobodne vyberajú oblasti výskumu a inovácií a určujú si sami témy projektových návrhov princípom „zdola nahor“.