Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Prezentácia z webinára pre Akcie Marie Skłodowska-Curie (MSCA) so zameraním na COFUND



Dňa 7. mája 2020 sa uskutočnil webinár s názvom „Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) with specific focus on COFUND scheme„, ktorý bol organizovaný sieťou národných kontaktných bodov pre MSCA Net4Mobility.

Cieľom akcie COFUND je podporovať regionálne, národné alebo medzinárodné programy excelentnosti v oblasti vzdelávania, mobility a profesionálneho rastu výskumných pracovníkov. COFUND podporuje štipendijné programy pre nádejných vedcov a výzvy pre zapojenie sú zverejňované na webových stránkach EURAXESS.

Webinár predstavil akcie MSCA s osobitným zameraním na spolufinancovanie regionálnych, národných a medzinárodných programov (Co-funding of Regional, National and International Programmes, COFUND).

Prezentácia z webináru je k dispozícii tu.

Akcie „Marie Skłodowska-Curie“ (Marie Skłodowska-Curie Actions, MSCA) sú zamerané na podporu medzinárodnej, interdisciplinárnej a medzisektorovej mobility, na otvorenie profesijných možností v oblasti výskumu na európskej alebo medzinárodnej úrovni, ktoré ponúkajú excelentné zamestnanie a pracovné podmienky v súlade so zásadami Európskej charty pre výskumných pracovníkov a Kódexu pre nábor výskumných pracovníkov. V členských štátoch neexistuje obdoba, pokiaľ ide o ich rozmer a rozsah, financovanie, medzinárodnú povahu, získavanie a prenos znalostí. Svojím prístupom zdola nahor podporujú všetky témy v rámci všetkých vedných odborov. Ich rozpočet v Horizonte2020  je 6,2 mild. EUR.

Základnou podmienkou je medzinárodná mobilita a minimálnou podmienkou je získanie akademického titulu oprávňujúceho pre štúdium doktorandského študijného programu. Akcie MSCA sú určené mladým vedeckým pracovníkom (ktorí ešte nemajú titul PhD. a majú menej než 4 roky praxe vo výskume), ale aj skúseným vedeckým pracovníkom (ktorí majú titul PhD. alebo najmenej 4 roky praxe vo výskume).