Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

COVID-19: Európska komisia a Európsky investičný fond sprístupnili 100 miliónov EUR pre inovatívne podniky



Európska komisia a Európsky investičný fond vypracovali súbor opatrení na podporu trhu s rizikovým kapitálom a inovatívnych spoločností ovplyvnených pandémiou koronavírusu.

Opatrenia, poskytované z nástroja InnovFin Equity Facility v rámci programu Horizont 2020 sa premietnu do dodatočnej likvidity s cieľom posilniť kapitálovú základňu európskych malých a stredných podnikov (MSP) a malých spoločností so strednou kapitalizáciou (mid-cap). Konkrétne, nové opatrenia pomáhajú správcom kapitálových fondov InnovFin ovplyvnených COVID-19 dosiahnuť ich životaschopné veľkosti fondov a urýchliť dostupnosť finančných prostriedkov pre cieľové spoločnosti.

Okrem toho sa ako súčasť programu InnovFin v rámci programu Horizont 2020 spúšťa nový kapitálový nástroj na obnovu pre inovačné technologické spoločnosti (Recovery Equity Facility for Innovative Technology Companies, RE-FIT). Nástroj RE-FIT vo výške 100 miliónov EUR poskytne existujúcim správcom fondov v rámci nástroja InnovFin Equity dodatočnú investičnú kapacitu na ďalšiu podporu ich portfóliových spoločností negatívne ovplyvnených krízou COVID-19.

Tieto nové podporné opatrenia budú realizované na základe výzvy na vyjadrenie záujmu.

Viac informácií: