Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Súťaž sociálnych inovácií EIB rozdelí ceny v hodnote 290 tisíc eur



Ak ste vášnivý podnikateľ, ktorý mení svet svojím riešením, prihláste sa do súťaže sociálnych inovácií, hlavnej iniciatívy sociálneho programu inštitútu EIB. Finalisti súťažia o ceny vo výške 290 000 EUR a získajú mentoring a koučingPrihlášky je možné podávať do 23.2.2023 na tomto odkaze.

Turnaj sociálnych inovácií oceňuje a podporuje najlepších európskych podnikateľov so sociálnym dopadom. Podporuje inovatívne nápady a oceňuje iniciatívy, ktoré prispievajú k vytváraniu sociálneho, etického a/alebo environmentálneho vplyvu. Zvyčajne zahŕňa projekty v oblasti vzdelávania, zdravotnej starostlivosti, životného prostredia, obehového hospodárstva, zmeny klímy, udržateľných miest, modrej a zelenej ekonomiky, inklúzie, tvorby pracovných miest, starnutia a mnohých ďalších.

Turnaj prebieha v dvoch kolách. Výberová komisia zložená najmä z odborníkov skupiny EIB v oblasti inovácií, životného prostredia a ďalších relevantných disciplín vyberie 15 finalistov. Finalisti sa zúčastňujú na prispôsobenom vzdelávacom programe (mentorský boo(s)tcamp, elektronické školenie o technikách prezentácie a komunikácie, dni skúšok), ktorý im poskytne potrebné usmernenia na finalizáciu ich návrhov a pripraví ich na Deep Dive Pitches (podujatie len pre pozvaných), ktoré sa uskutoční 27. septembra a na ktorom finalisti predstavia a obhája svoj projekt pred porotou zloženou z odborníkov na sociálne inovácie.

Víťazné projekty vo všeobecnej kategórii a v špeciálnej kategórii získajú prvú cenu vo výške 100 000 EUR a druhú cenu vo výške 40 000 EUR. V roku 2023 budú ceny v osobitnej kategórii udelené projektom zameraným na udržateľné mestá a komunity.

Viac informácií:

Zverejnené 7.2.2023, prevzaté z innonews, slord