Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

YEAR Annual Conference 2015


Začiatok: 11. 05. 2015 08:30

Koniec: 12. 05. 2015 16:00

Miesto konania: Helsinki/Espoo

Štát: Fínsko




The Young European Associated Researchers (YEAR) Annual Conferencie 2015 poskytne skvelý priestor pre výmenu a získavanie nových poznatkov o kľúčových aspektoch projektov EÚ. Hlavnou témou dvojdňovej konferencie bude koncept otvorenej vedy v programe Horizont 2020. 

Počas prvého dňa predstavia medzinárodní experti  stratégie pre naplnenie požiadaviek otvoreného prístupu v programe Horizont 2020. Cieľom je poskytnúť účastníkom základy o tom, ako používať a aplikovať koncept otvorených výskumných dát či otvorený prístup.

Druhý deň bude venovaný mladým výskumníkom, ktorí budú mať možnosť prezentovať svoje nápady a pojekty aplikujúce princíp otvorenej vedy. Mladí výskumníci budú zároveň súťažiť o jedu z dvoch YEAR ocenení s odmenou 5000 EUR pre další rozvoj nápadu a možnosťou účasti na Európskom kurze projektového manažmentu.

Víkend pred samotnou konferenciou, 9.-10. mája, sa uskutoční spoločenský víkend (účasť je dobrovoľná). Program víkendu tvorí návšteva mesta Helsinki, spoločná večera, piknik, výlet loďou a ďalšie spoločné aktivity. Približná cena víkendu je 50-60 EUR.

Pre účasť na podujatí je nutné vyplniť registračný formulár do 2. apríla 2015. Rovnaký termín platí aj pre prihlásenie vlastného projektu do súťaže.

Všetky potrebné informácie vrátane registračného formulára, programu a ďalších informácii o súťaži nájdete tu.

 

Pridať do Google Calendar