Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Letná škola o vesmírnom práve a vesmírnej politike


Začiatok: 31. 08. 2015 08:00

Koniec: 11. 09. 2015 10:49

Organizátor: European Centre for Space Law

Miesto konania: Caen

Štát: Francúzsko




Ako každý rok v júni, aj v tomto roku ponúka European Centre for Space Law (ECSL) študentom a mladým profesionálom možnosť zúčastniť sa dvojtýždňového kurzu zameraného na právnu a politickú dimenziu kozmických aktivít. Tohtoročná edícia letnej školy ECSL sa uskutoční v termíne 31. august – 11. september 2015 na pôde University of Caen Basse-Normandie vo francúzskom meste Caen.

Ponuka získať nové vedomosti a cenné skúsenosti je otvorená aj záujemcom zo Slovenska. Termín na podávanie prihlášok je 26. jún 2015. Všetky dostupné informácie k letnej škole, informácie o lokalite, návod ako sa prihlásiť a programy z minulých rokov sú k dispozícii na webstránke ECSL_European_Centre_for_Space_Law.

 

European Centre for Space Law je inštitúcia zriadená Európskou vesmírnou agentúrou s cieľom rozvíjať oblasť vesmírneho práva a združovať európskych expertov v tejto sfére. Letná škola o vesmírnom práve a vesmírnej politike je jedným z hlavných podujatí ECSL, pričom je organizovaná každoročne s už vyše 20-ročnou históriou.

 

Zatiaľ posledný, v poradí 23. ročník sa uskutočnil vo švajčiarskej Ženeve v septembri 2014. Jeho obsahovú náplň si je možné pozrieť na http://esamultimedia.esa.int/docs/ECSL/Geneva_2014.pdf . V spolupráci s Medzinárodnou telekomunikačnou úniou ITU sa účastníci letnej školy ECSL mohli počas prvých dvoch septembrových týždňov okrem iného oboznámiť so základnými medzinárodnými zmluvami medzinárodného kozmického práva, nahliadnuť do sféry medzinárodnej regulácie frekvenčných spektier a orbít alebo diskutovať počas Practitioners Day s konkrétnymi ľuďmi z praxe európskeho vesmírneho sektoru.

Zdroj a viac informácií nájdete na: sosa.sk

Pridať do Google Calendar