Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Researchers Beyond Academia: Matchmaking pre firmy a výskumníkov


Začiatok: 06. 06. 2022 00:00

Koniec: 20. 06. 2022 00:00

Typ podujatia: Výstava

Organizátor: EURAXEES Network

Miesto konania: online




O PODUJATIACH:

Európske a regionálne politiky zamerané na cielenú spoluprácu medzi akademickou obcou a súkromným sektorom umožňujú podnikom prístup k rozsiahlym zdrojom poznatkov univerzít a tiež pomáhajú zakotviť univerzitné odborné znalosti v súkromnom sektore.

Tento typ spolupráce umožňuje stimulovať rozvoj kariérnych zručností potrebných pre podnikanie, inovácie a tvorivosť medzi výskumnými pracovníkmi. Preto  sa EURAXESS rozhodli poskytnúť výskumníkom príležitosť objaviť rôzne existujúce kariérne príležitosti mimo akademickej pôdy a spoločnostiam uľahčiť spojenie s týmito talentmi prostredníctvom tematicky zameraných online matchmaking podujatí Researchers2Businesses (R2B).

Jedným s cieľov podujatí je sprístupniť aj osobitné príležitosti pre výskumných pracovníkov z radov utečencov, pre talenty utekajúce pred konfliktami.

TÉMY A DÁTUMY ONLINE PODUJATÍ:

Podujatia budú tematicky zamerané. Všetci výskumníci a spoločnosti, ktoré vytvárajú nové poznatky, vyvíjajú a vyrábajú inovatívne riešenia v týchto oblastiach sú vítaní.

KTO SA MÔŽE ZÚČASTNIŤ?

Spoločnosti: s výskumom, technológiami, vývojom a inováciami alebo súvisiacimi činnosťmi vykonávanými v 42 krajinách, ktoré sú súčasťou ERAXESS Network. Všetky typy organizácií (súkromné, verejné, neziskové) a všetky veľkosti spoločností sú vítané.

Výskumní pracovníci v počiatočnej fáze a postdoktorandi:

Doktorandi a postdoktorandi (predovšetkým do 8 rokov po ukončení doktorandského štúdia) vykonávajúci výskum v Európe alebo mimo Európy. Výskumní pracovníci utekajúci z konfliktných oblastí sú veľmi vítaní, aby sa zúčastnili.

Organizátori vyberú účastníkov tak, aby dobre zapadali do celkovej koncepcie matchmatching veľtrhu a budú sa snažiť poskytnúť spravodlivé príležitosti účastníkom z rôznych krajín a regiónov. Na každom z podujatí sa môže prihlásiť až 150 výskumníkov a 50 spoločností.

AGENDA PODUJATÍ:

Matchmaking stretnutia budú pozostávať najmä zo stretnutí jedného výskumného pracovníka a jedného zástupcu spoločnosti. Zástupcovia spoločností musia byť k dispozícii najmenej 12 osobných stretnutí.

Tu sa výskumní pracovníci a spoločnosti môžu zamerať na prezentovanie ich dosiahnutých výsledkov, diskusiu o výskumných pozíciách, ktoré sú k dispozícii pre uchádzačov s výskumným vzdelaním, ich zodpovednosti, spôsoboch spolupráce s akademickými inštitúciami, konkrétne ponuky kariéry a spolupráce.

Plánovanie individuálnych stretnutí vo vymedzených časových intervaloch bude možné vopred, ako aj v priebehu na základe dohody oboch strán. Spoločnosti budú mať k dispozícii aj možnosť prezentovať svoje aktivity v rámci paralelných skupinových zasadnutí, kde budú môcť výskumní pracovníci si vypočuť  informácie o portfóliách spoločností.

REGISTRÁCIA:

Registrácia je otvorená do:

  • 6. mája 2022 – pre oblasť zdravia Duševnej pohody;

            Registrácie pre spoločnosti prostredníctvom tohto linku.

            Registrácia pre výskumných pracovníkov prostredníctvom tohto linku.

  • 13. mája 2022 – pre oblasť Klíma, Životné prostredie a Mobilita.

            Registrácia pre spoločnosti prostredníctvom tohto linku.

            Registrácia pre výskumných pracovníkov prostredníctvom tohto linku.  

V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na euraxess@saia.sk

Viac informácií:

Zverejnené 22.4.2022, slord

Pridať do Google Calendar