Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Ukrainian Tech Info Day


Začiatok: 24. 06. 2022 09:45

Koniec: 24. 06. 2022 12:05

Typ podujatia: Informačný deň

Organizátor: Európska komisia

Miesto konania: Online




EIC Ukrainian Info Session

Informačné podujatie je zamerané na novú výzvu HORIZON-EIC-2022-UKRAINIANTECH-01: Celoeurópska sieť združení začínajúcich podnikov na podporu integrácie ukrajinských technologických inovátorov do európskych ekosystémov a na zlepšenie ich činnosti.

Cieľom tohto informačného stretnutia je predstaviť rozsah, ciele, účel, očakávané výsledky a vplyv spomenutej výzvy.

Očakáva sa, že navrhovaná akcia podporí ukrajinské začínajúce technologické podniky a malé a stredné podniky s týmito výsledkami:

  • Zabezpečiť kontinuitu podnikania ukrajinských začínajúcich technologických podnikov a MSP a ich rast;
  • Integrácia ukrajinských začínajúcich podnikov a MSP do európskeho inovačného ekosystému;
  • Zvyšovanie povedomia, znalostí a praktického využívania právnych postupov pre integráciu ukrajinských spoločností (start-upov a MSP) na európsky trh;
  • Propagácia najlepších príkladov úspešných technologických ukrajinských začínajúcich podnikov a MSP s globálnym/európskym trhovým pokrytím;
  • Podporovať ukrajinské deep-tech spoločnosti (začínajúce podniky a MSP), ako aj zakladateľov, inovátorov a technologických pracovníkov pri identifikácii potrieb európskeho trhu, zakladaní nových podnikov alebo rozširovaní existujúcich podnikov.

Návrhy na túto výzvu môže predložiť konzorcium pozostávajúce z najmenej troch nezávislých právnych subjektov so sídlom v rôznych členských štátoch alebo pridružených krajinách a najmenej jedného právneho subjektu so sídlom na Ukrajine.

Právne subjekty so sídlom na Ukrajine sa môžu výnimočne zúčastniť na tejto koordinačnej a podpornej akcii.

Na tejto výzve sa môžu zúčastniť: Európske, vnútroštátne, regionálne a/alebo miestne orgány, inovačné agentúry, klastrové organizácie, akcelerátory, inovačné centrá, inkubátory, technologické parky a/alebo akíkoľvek iní zástupcovia, ktorí vedú iniciatívy/siete podporujúce rozvoj inovatívnych start-upov a zavádzanie inovácií.

Predbežné otvorenie výzvy: 23. júna 2022

Predbežný termín na uzavretie výzvy: 7. septembra 2022

Orientačný rozpočet: 20 miliónov EUR z rozpočtu na rok 2022. Miera financovania tohto grantu je 100 % oprávnených nákladov.

Viac informácií:

Zverejnené 13.6.2022, slord

Pridať do Google Calendar