Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Seminár k novej výzve Fundamental Elements EUSPA


Začiatok: 30. 06. 2022 09:30

Koniec: 30. 06. 2022 12:30

Typ podujatia: Workshop

Organizátor: EU Space Programme Agency

Miesto konania: online




Agentúra EÚ pre vesmírny program (EUSPA) sa chystá vyhlásiť novú Fundamental Elements výzvu na predkladanie návrhov. Na jej zahájenie organizuje 30. júna špecializovaný online seminár. Je príležitosťou nielen na získanie informácií o novej výzve, ale aj na vypočutie si úspešných projektov financovaných v rámci poslednej výzvy.

Fundamental Elements je mechanizmus financovania výskumu a vývoja určený na podporu vývoja inovatívnych technológií čipových súprav, antén a prijímačov, do ktorých by priemysel z vlastnej iniciatívy zatiaľ neinvestoval. Program tak pomáha urýchliť integráciu európskeho GNSS (EGNSS) do zariadení a riešení pripravených na trh.

Nová výzva Fundamental Elements stavia na úspechu podobných projektov:

  • integráciou kľúčových odlišností systému Galileo do technológií prijímačov vrátane OS-NMA, vysoko presnej frekvencie, trojitej frekvencie, služby včasného varovania, CAS a ARAIM
  • využívaním prevratných technológií, ako je strojové učenie a umelá inteligencia
  • skúmanie potenciálnych synergií s programom Copernicus a pripravovaným programom GovSatCom

Podrobnejšie informácie o týchto bodoch a výzve vo všeobecnosti budú k dispozícii počas nadchádzajúceho online seminára EUSPA Fundamental Elements prostredníctvom Webexu. Bude obsahovať podrobné informácie o programe financovania a procese podávania žiadostí. Na podujatí sa zúčastní aj niekoľko projektových tímov financovaných v rámci prvej výzvy Fundamental Elements, ktoré sa podelia o svoje skúsenosti, osvedčené postupy a rady pre zostavenie úspešného projektu.

Viac informácií:

Zverejnené 22.6.2022, slord

Pridať do Google Calendar