Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Agropotraviny SIG


Začiatok: 17. 10. 2022 13:00

Koniec: 17. 10. 2022 13:45

Typ podujatia: Diskusia

Organizátor: ASTP




Keďže približne jedna tretina globálnych emisií skleníkových plynov pochádza z potravinového systému, transformácia výroby a spotreby potravín má zásadný význam pre riešenie klimatickej krízy.

Vzhľadom na rastúci tlak spôsobený zhoršujúcou sa zmenou klímy a ďalšími stresovými faktormi, najmä vojnou na Ukrajine a krízou COVID-19, je teraz dôležitejšie ako kedykoľvek predtým vybudovať agropotravinársky inovačný ekosystém.

Simon Maechling zo spoločnosti Bayer a Sarah Luiz z EIT Food budú hostiť toto online zasadnutie, na ktorom budú hovoriť o prístupoch k podnikaniuinováciách na podporu poľnohospodárstva. Získate hlbšie pochopenie zložitých vývojových procesov, úlohy regulačných orgánov a spôsobov zvládania výziev v oblasti duševného vlastníctva. Predstavené budú aj niektoré úspešné príbehy, ktoré ukážu, ako takáto spolupráca funguje a pomáha transformovať potravinové systémy.

Nová hospodárska činnosť v oblasti agrotechnológií by mohla ročne priniesť 4,5 miliárd dolárov na vytvorenie sveta s nulovými emisiami a pozitívnym vplyvom na prírodu a zároveň zabezpečiť sociálnu spravodlivosť a potravinovú bezpečnosť.

Viac informácií: Stránka podujatia

Zverejnené: 3.10.2022, slord

Pridať do Google Calendar