Styčná kancelária SR pre výskum a vývoj v Bruseli

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Funding Horizons: Financovanie startupov v CEE regióne. Otvorenie súťaže o startupové vouchery


Začiatok: 05. 09. 2023 15:00

Koniec: 05. 09. 2023 19:00

Typ podujatia: Súťaž

Organizátor: MSIC, JIC, BIC Bratislava, TC Praha, EEN, CVTI SR

Miesto konania: Ostrava




5. septembra sa v Ostrave uskutoční podujatie, kde budú predstavené možnosti a príbehy financovania technologických startupov v strednej a východnej Európe vo forme panelových diskusií. Na podujatí sa tiež otvorí 3. ročník súťaže CEE Startup Voucher, ktorý udelí hlavnú cenu až 20 tisíc eur a pripravuje viacero voucherov od firiem, ktoré chcú rozvíjať spoluprácu so startupmi. Podujatie sa bude konať aj online. Pre návštevníkov na mieste budú pripravené viaceré bonusové aktivity. Účasť je bezplatná na základe registrácie.

CEE Startup Voucher je jedinečná príležitosť prezentovať svoj startup a vyhrať nielen cenu 20 000 EUR, ale aj prístup k širokej sieti partnerov v rámci ekosystému CEE Startup Network.

Počas podujatia sa uskutoční aj panelová diskusia a networking, zameriame sa na možnosti financovania startupov a výmenu skúseností.

Nenechajte si ujsť skvelú príležitosť nadviazať cenné kontakty a poradiť sa s odborníkmi.

Program (15:00 – 19:00) Prezentujúci budú oznámení čoskoro 

  • Otvorenie: Ako rozvíjať tech startup v regióne CEE (vrátane spustenia súťaže CEE Startup Voucher)
  • Panel 1: Financovanie z verejných zdrojov v seed fáze a pri vstupe na trh:
    Odborníci na financovanie, experti na grantové financovanie (vrátane EIC), úspešné startupy, ktoré získali grantové financovanie (EIC Accelerator, kaskádové financovanie). Vysvetlíme, kde nájsť verejné financovanie EÚ na vývoj, testovanie a overenie inovatívnych produktov a služieb na trhu, ako pripraviť a realizovať projekty, praktické skúsenosti úspešných príjemcov grantov pre startupy a tipy a triky pre úspech pri podávaní projektov.
  • Panel 2: Ako rozvíjať technologický startup s investorom
    Budeme diskutovať o špecifikách investovania do vysokorizikových technologických startupov, o tom, kedy a ako osloviť investora, a podelíme sa o skúsenosti a odporúčania od úspešných startupov v rôznych fázach investícií (vrátane series A) a od investorov
  • Networking a speed dating: (len pre účastníkovna mieste)

    • Prezentujte váš startupu
    • Stretnite sa s prednášajúcimi
    • Konzultácia vášho nápadu/projekt s odborníkmi na financovanie
    • Zoznámte sa s hráčmi v ekosystéme podpory startupov v strednej a východnej Európe

Viac informácií:

CEE Startup Voucher competition. Už po tretíkrát sa otvára súťaž pre inovátorov v seed štádiu vývoja bez ohľadu na ich geografický pôvod, s hlavnou cenou 20 000 EUR a exkluzívnymi firemnými voucherami na spoluprácu v oblastiach, ako sú robotika, kybernetická bezpečnosť, biotechnológie, konštrukcia 4.0 alebo vývoj produktov. Prezentujte svoju víziu, zabojijte o možnosti rozvoja vášho startupu a spojte sa s odborníkmi z odvetvia, investormi a mentormi. Otvorenie súťaže je 5. septembra v rámci podujatia “Funding Horizon”. Veľké finále sa uskutoční na Unique Summit v Ostrave.

Unique Summit 2023 Ostrava (22. – 24. novembra 2023) je medzinárodné stretnutie, ktoré prepája startupy, investorov, korporácie a tvorcov politík z celého sveta. Podujatie sa organizuje v rámci komunity iniciatívy Global StartupCities. Očakáva sa viac ako 400 účastníkov (vrátane viac ako 200 startupov a 50 investorov).

Podujatie je organizované MSIC s podporou JICBIC BratislavaTC Praha, siete Enterprise Europe NetworkNárodnej kancelárie Horizontu pri CVTI SR

17.8.2023, slord – Prevzaté z Innonews

Pridať do Google Calendar